PŮLROČNÍ ORIGINÁLNÍ EFT CERTIFIKOVANÝ VÝCVIK 

PŘÍMO S INICIÁTORKOU METODY EFT V ČR

TERAPEUT ENERGETICKÉ

PSYCHOLOGIE EFT 

TERMÍNY 51. BĚHU TERAPEUTICKÉHO VÝCVIKU 2024

18-19.5., 15-16.6., 20-21.7., 24-25.8.,21-22.9., 19-20.10., 

BUT infoSTUD

Vytisknout

Strach

Napsal Sindy dne .

Za úpravu a gramatiku zodpovídá autor. 

Petra (40 let).

Petru trápil strach, že jí manžel opustí. Jednoho dne odešel a Petra zůstala sama s 3 dětmi, hypotékou a strachem, že v tom bude sama.

Petra pracuje jako tisková mluvčí, vybudovala si slušnou pozici a respekt v zaměstnání. Je emancipovaná a cílevědomá.

Po krátkém rozhovoru jsme našly model, ve kterém žila v iluzi, že jejich manželství bylo idylické. Petra, která jela v roli muže, táhla celou domácnost, zajišťovala finančně rodinu, příliš se starala o vše kolem a zapomněla být ženou a starat se o vztah a svého muže a hlavně o SEBE.


Ťukaly jsme ,: přestože mám strach, že mě manžel opustí, mám se rá …. da a při …jí...mám se.“ A tady nastal první problém. Petra nebyla schopna vyslovit, že se má ráda!

Začaly proudit emoce a Petra usedavě plakala. Tipovala jsem si, že po dlouhé době si dovolila plakat. Nechala jsem Petru v emocích, vyplakat ji a jen jsem ťukala, mám strach, že mě opustí …

Hledaly jsme, co to znamená, když ji opustí. Petra plakala a říkala, že má strach, že děti přijdou o tátu, že neví, jak zvládne vzít další práci kvůli hypotéce a ještě se starat o 3 děti a že se bojí a stydí, že bude muset požádat otce o finanční podporu.

Oťukaly jsme všechny tyto obavy a mluvily spolu o řešeních.

Poté jsme se vrátily k tomu, říci, mám se ráda! Zde se znovu objevil problém. Petra nebyla schopna se ocenit . Opět nastal kolotoč emocí a dostaly jsem se do dětství, kdy Petra nebyla schopna dostat otcova uznání. Přišla na to, že vlastně vše dělala jen proto, aby ji otec ocenil. To pro Petru bylo nové téma a vedlo ji zamyslet se sama nad sebou.

Po prvním sezení se Petra zbavila strachu, že ji manžel opustí. Pochopila, že musí začít jednat a jinak komunikovat. Dobře se na to připravila, celkově se zklidnila.

Dochází dále na terapie a dává si svůj život do pořádku. Učí se v sobě najít lásku sama k sobě a otevřít ženskost, kterou na pár let nechala usnout. A díky tomu její manžel odešel. Na chvíli ….

Petra Filipová