PŮLROČNÍ ORIGINÁLNÍ EFT CERTIFIKOVANÝ VÝCVIK 

PŘÍMO S INICIÁTORKOU METODY EFT V ČR

TERAPEUT ENERGETICKÉ

PSYCHOLOGIE EFT 

TERMÍNY 51. BĚHU TERAPEUTICKÉHO VÝCVIKU 2024

18-19.5., 15-16.6., 20-21.7., 24-25.8.,21-22.9., 19-20.10., 

BUT infoSTUD

Vytisknout

Strach najít si partnera, když mám nadváhu

Napsal Sindy dne .

Obrátila se na mne mladá slečna se strachem, že si kvůli své nadváze nikdy nenajde přítele. Tato obava ji trápila delší dobu a rozhodla se s tím něco udělat.
Na začátku sezení jsem jí řekla, ať zavře oči a zkusí si vzpomenout na první okamžik, kdy tento pocit měla. Aby šla jako po nitce do minulosti, kam až ji to dovede. Řekla mi, že si vzpomíná na takové dva zásadní okamžiky, které jí evokují strach, že si s pár kily navíc nenajde přítele. Poprosila jsem ji, aby mi popsala ten první, pro ni silnější zážitek. 
Když byla na prázdninách u prarodičů, řekl jí její dědeček, že když bude tlustá, nenajde si nikdy chlapce. Použila jsem techniku filmu. Zeptala jsem se, pokud by to byl film, jak by se jmenoval? Slečna mi odpověděla „varování od dědečka!“. Poprosila jsem ji, aby si tento film v hlavě přehrála, tak jak si ho pamatuje a pokusila se stanovit SJS tak, jak je teď, když si to představuje.
Stanovila SJS 8
Řekla jsem jí, aby mi tento film pomalu začala vyprávět a ťukala jsem. Na začátku karate bod a pak celé kolo EFT, opakovala jsem ho několikrát zkráceně. Slečně zhluboka oddechla. SJS spadlo na 5.
Znovu jsme procházely celý film. Klientku jsem požádala, aby mne vždy, když ucítí větší emoční napětí, zastavila. Ptala jsem se jí na emoce, které cítí. Ťukaly jsme:
I přesto, že mě mrzelo, že mi to děda řekl, mám se ráda a přijímám se.
I přesto, že jsem smutná, že mi to děda řekl, mám se ráda a přijímám se.
I přesto, že jsem nechápala, proč mi to říká, mám se ráda a přijímám se.

Takhle jsme postupně odťukaly emoce spojené s touto situací. Zeptala jsem se klientky, jak se cítí, řekla mi, že se jí velice ulevilo – doslova – spadl ze mě obrovský kámen. Znovu jsem jí řekla nějaké momenty z příběhu, který mi vyprávěla a čekala, jaké odezvy to u ní bude mít. Klientka se usmála s tím, že už si to vlastně nemůže nějak vybavit a že jí přijde úsměvné, že si takovou blbost pamatovala tolik let, že to děda takhle třeba vůbec nemyslel…
Poté jsem se jí zeptala na tu druhou situaci, kterou si vzpomněla. Řekla mi, že to bylo kolem jejích 15 let, kdy si chtěla změnit účes. Její bratr jí řekl, že by ale měla ještě zhubnout… Zeptala jsem se jí, na onu situaci a co cítí. Řekla mi, že cítí obrovský vztek. Brala jsem to jako malý úspěch, protože před malou chvílí cítila lítost a smutek. Vztek je přece jen lepší emoce. 
Začaly jsme tedy ťukat. SJS 10
I přesto, že mě brácha děsně naštval, když mi řekl, že bych měla zhubnout, mám se ráda a přijímám se taková, jaká jsem.
Ten vztek byl poměrně velký, proto jsme začaly standardně karate bodem, celým kolem EFT a poté několik zkrácených kol až SJS spadlo na 2. Poté jsme udělaly ještě oční korekci, aby EFT spadlo na 0. Znovu jsem se klientky zeptala, co cítí, když si na tu situaci vzpomene. Řekla mi, že to nechápe, ale že je jí to úplně jedno! Že k této vzpomínce má naprosto neutrální postoj.
Zeptala jsem se jí, jestli si stále myslí, že si se svými kily navíc (podle ní) nenajde partnera. Řekla mi, že až zhubne na 85 kilo, tak si ho najde. Zeptala jsem se jí, zda je s tímto takhle spokojená, nebo by to chtěla také odťukat. Řekla, že by byla ráda, kdyby se tohoto omezení, které si nastavila, zbavila. Poprosila jsem ji, aby mi pomohla sestavit větu.
I přesto, že mě štve, že nemám 85 kilo, mám se ráda a přijímám se. SJS 8
Odťukaly jsme několik kol. Dostaly jsme se postupně na SJS 3. Poté jsem použila metodu volby a společně s klientkou jsme stvořily větu: I přesto, že mě štve, že nemám 85 kilo, rozhoduji se cítit báječně a přitažlivě pro muže. 3x jsme ťukaly standardní EFT proces za použití této věty. Poté jsme ťukaly jedno kolo EFT za použití fráze „štve mě, že nemám 85 kilo“, poté jsme další kolo ťukání pokračovaly větou „rozhoduji se cítit báječně a přitažlivě pro muže“ a poté jsem použila alternativní frázi, kdy jsme kombinovaly dvě předešlé věty.
Provedla jsem kontrolu SJS, klientka mi řekla, že se cítí moc dobře. Řekla jsem jí, že jsme udělaly kus práce a že si to ještě postupem času sedne a sama uvidí. Doporučila jsem jí také knihu Tajemství a zákon přitažlivosti. 
Po týdnu se mi klientka ozvala, že se stal snad zázrak! Že tomu nerozumí, ale že lidé v okolí ji neustále pochvalují, jak moc jít to sluší. Muži se na ni na ulici usmívají, rodina je překvapena, jak najednou září štěstím. Řekla mi, že jí také velice pomohla kniha, kterou jsem jí doporučila a má zájem na sobě pracovat dál, protože se uvědomuje, že je teprve na začátku.

Lenka Stratilová
Terapeut energetické psychologie & EFT
Email: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.